Schöne: "Wij proberen tenminste te voetballen"

Redactie

Ajax blijft in het spoor van koploper PSV, maar het ging zondagmiddag alleszins eenvoudig tegen FC Twente (2-1). Lasse Schöne stelt dat het beter moet.

In gesprek met Metro erkent de Deen dat Ajax niet met sprankelend voetbal won, iets wat PSV ook niet lukte op bezoek bij Sparta Rotterdam (1-2 winst). "Nou, wij proberen tenminste te voetballen. Daar zit wel een verschil in."

"Ik check altijd wel wat ze hebben gedaan, maar we moeten vooral naar onszelf kijken. Bij ons gaan dingen fout omdat we risico nemen in onze opbouw. Dan loop je het gevaar dat het veldspel er niet altijd goed uitziet. We moeten beter, daarvan zijn we ons bewust. En daar werken we ook hard aan."

Ajax kende een uitstekende week met drie zeges op rij en daar is Schöne blij mee. "Dat is het enige wat telt: alles winnen en hopen dat PSV punten morst. Komende week kunnen we weer gericht trainen. Vergeet ook niet dat we de derde trainer in een half jaar tijd voor de groep hebben staan. Iedere coach heeft een ander idee op de manier waarop’ie wil opbouwen.”