Borussia Dortmund wint bij rentree Marco Reus

Redactie

Borussia Dortmund is zaterdagmiddag geklommen naar de derde plek in de Bundesliga door Hamburger SV op eigen veld nipt te verslaan.

Het duel stond vooral in het teken van de terugkeer van Marco Reus. Voor het eerst sinds 27 mei 2017 stond de vleugelaanvaller weer op de velden en hij verscheen aan de aftrap bij Dortmund.

De gasten, waar Rick van Drongelen een basisplek had, boden goed weerstand in de eerste helft en kregen vijf minuten voor rust zelfs een goede kans op de 0-1. Een inzet van ex-FC Groningen-aanvaller Filip Kostic was echter te slap en kon door Roman Bürki gepakt worden.

Bij de thuisploeg was er wederom een basisplek voor de van Chelsea overgekomen Michy Batshuayi en de spits was vorige week tegen 1. FC Köln al twee keer trefzeker en vond zaterdag weer het net. Vier minuten na rust schoot de Belg een voorzet van Christian Pulisic bij de tweede paal binnen.

Het was een wonder dat Dortmund vervolgens niet op 2-0 kwam. André Schürrle's poging werd gekraakt door Christian Mathenia, waarna Mamoud Dahoud de rebound vervolgens niet goed raakte en Pulisic al glijdend de bal ook niet tussen de palen kreeg.

Na 72 minuten spelen kwam er een einde aan de rentree van Marco Reus, die het veld verliet voor de eveneens van een blessure herstelde Mario Götze. In de blessuretijd van de wedstrijd werd de marge toch twee doelpunten dankzij Götze en zo komt Dortmund na 22 wedstrijden op 37 punten en staat het derde, Hamburger SV blijft zeventiende.

Rest van de uitslagen:
Bayer Leverkusen - Hertha BSC 0-2
Eintracht Frankfurt - 1.FC Köln 4-2
TSG 1899 Hoffenheim - Mainz 05 4-2
Hannover 96 - Freiburg 2-1