De Jong: "Een half jaar op de bank zitten met een zak chips is geen optie"

Redactie

Nigel de Jong kan bij Mainz eindelijk weer schitteren op het veld. Bij Galatasaray zat hij in een moeilijke situatie en werd hij op de proef gesteld.

In Turkije werd De Jong uit de A-selectie gezet. Hij mocht niet meer meetrainen en moest zich bij het reserveteam melden. Het was een lastige periode voor De Jong, die zich sterk probeerde te houden ondanks dat hij niet in de plannen voorkwam.

"Je mentaliteit geeft de doorslag in het topvoetbal", vertelt De Jong in gesprek met Voetbal International. "In tijden van tegenslag moet je één ding in je hoofd prenten: er zal altijd weer een kans komen. En dan moet je er klaar voor zijn. Een half jaar thuis op de bank zitten met een zak chips is geen optie."

Het motiveerde De Jong om extra te gaan trainen. "Natuurlijk is dat niet altijd makkelijk, als niemand naar je omkijkt. Er zaten dagen tussen waarop ik dacht: Vandaag effe niet. Maar daar zette ik me overheen. Sterker nog, ik ging een versnelling hoger. Ben extra gaan trainen. Twee of drie keer per week kickboks-training."

In januari maakte De Jong de overstap naar Mainz, waar hij na fysieke testen tot de fitste spelers bleek te behoren. "Het is niet zo dat ik een heel team om me heen heb. Ik ben zélf Team De Jong. Ik weet wat mijn lichaam nodig heeft en handel daarnaar."