Uitslag Roda JC - Ajax

Redactie

Ajax heeft geen fout gemaakt in de achtervolging op PSV. Op bezoek bij Roda JC herstelde de ploeg zich na een achterstand.

Ajax zag PSV eerder op de avond met 1-0 winnen van Excelsior, waardoor de ploeg moest winnen van Roda JC om het gat te verkleinen tot zeven punten. Het begin van de Amsterdammers was echter niet veelbelovend.

Al binnen twee minuten kwam Ajax op achterstand. Simon Gustafson profiteerde van een fout in de defensie van Ajax. Joël Veltman en André Onana gingen bij een voorzet onder de bal door, waarna Gustafson op de goede plek stond om de bal binnen te tikken.

Hierdoor moest Ajax flink aan de bak, maar een paar minuten later stond het alweer gelijk. In de elfde minuut zorgde Donny van de Beek voor de 1-1, toen hij een lage voorzet van Nicolas Tagliafico richting de verre hoek mikte. Na de treffer bleef Ajax aanzetten en het was wachten op de 1-2. Die kwam er toen Hakim Ziyech het net wist te vinden met een prachtig afstandsschot. Vanaf ongeveer 25 meter schoot hij de bal hard tegen de touwen.

Ajax maakte het spel en Roda JC hoopte op de counter. Tijdens de tweede helft bleef het spelbeeld ongewijzigd en het was vooral wachten op de volgende treffer van Ajax. Het duurde uiteindelijk tot de 74ste minuut totdat de 1-3 viel. Na een heerlijk passje van Van de Beek speelde Klaas-Jan Huntelaar de doelman uit en tikte hij de 1-3 binnen.

Daarmee leek de overwinning veilig, maar tien minuten voor tijd kwam Roda op 2-3. Na een slippertje van Frenkie de Jong gaf Ngombo laag voor op Jorn Vancamp, die voor de aansluitingstreffer zorgde. Twee minuten later maakte Huntelaar er echter 2-4 van en werd de wedstrijd definitief beslist.

Roda JC

2 - 4

AFC Ajax

 2' Gustafson
 80' Vancamp
   11' v.d.Beek
 24' Ziyech
 74' Huntelaar
 82' Huntelaar
 
 Gele kaart: Gustafson, (Roda JC), Veltman, Tagliafico, (AFC Ajax)
 
Stadion: Parkstad Limburg Stadion, Kerkrade
Toeschouwers: 14.484
Arbiter: Nijhuis
 
Opstelling:   Opstelling:
Jurjus
Dijkhuizen
Banggaard
Auassar
Vansteenkiste
Rosheuvel
El Makrini
Gustafson
Ndenge (Vancamp/ 74)
Avdijaj (Milts/24)
Ngombo
  Onana
Kristensen
Veltman
F.de Jong
Tagliafico
Ziyech (S.de Jong/ 78)
Schöne
v.d.Beek
Neres (Mazraoui/ 87)
Huntelaar
Kluivert (Younes/84)