Uitslag PSV - Excelsior

Redactie

PSV heeft woensdagavond geen fout gemaakt in de strijd om het kampioenschap en won in eigen huis van Excelsior.

De Eindhovenaren weigeren Ajax de mogelijkheid te geven om in te lopen. De koploper van de Eredivisie nam het op tegen Excelsior en heeft drie punten overgehouden aan het duel. Al pakte de ploeg van Phillip Cocu die punten met weinig overtuiging.

Excelsior opende goed in Eindhoven en liet zien niet bang te zijn voor de nummer 1 van de Eredivisie. De bezoekers kregen na tien minuten spelen een goede mogelijkheid om de score te openen, maar Mike van Duinen mikte de bal na een fraaie aanval op de lat.

Vanaf dat moment leek PSV wakker te worden en de ploeg greep de controle. Na zeventien minuten spelen leidde dat in een voorsprong voor de thuisploeg. Luuk de Jong bediende Hirving Lozano met een schitterend hakje, waarna de Mexicaan de bal tegen de touwen schoot.

PSV kreeg vervolgens een aantal mogelijkheden om de score verder uit te breiden, maar dat gebeurde niet. Tijdens de tweede helft slaagde de koploper er niet in om door te drukken en Excelsior bleef in leven. De ploeg van Mitchell van der Gaag ging op zoek naar de gelijkmaker, maar kon niet veel gevaarlijk worden voor het doel van Zoet.

In de slotfase drong PSV aan en kreeg het via Steven Bergwijn en Luuk de Jong nog goede mogelijkheden op de tweede treffer van de avond, maar die bleef uit. Hierdoor won PSV met een minimale score: 1-0.

PSV

1 - 0

Excelsior

 17' Lozano    
 
 Gele kaart: Brenet, Bergwijn, (PSV), Fortes, Mattheij, Vermeulen, (Excelsior)
 
Stadion: Philips Stadion, Eindhoven
Toeschouwers: 32.100
Arbiter: Lindhout
 
Opstelling:   Opstelling:
Zoet
Arias
Schwaab
Isimat-Mirin
Brenet
Ramselaar
Mauro Júnior (Rosario/ 73)
Hendrix
Lozano
De Jong
Bergwijn
  Zwarthoed
Karami
Mattheij
Faes (Hadouir/83)
Fortes
Haspolat (García/61)
Messaoud (Vermeulen/72)
Faik
Elbers
v.Duinen
Bruins