ADO en Groenendijk kijken omhoog: "Meedoen om die plaatsen"

Redactie

ADO Den Haag staat keurig tiende en de ploeg kan de play-offs nog halen. Coach Alfons Groenendijk wil echter realistisch blijven.

Bij winst op Vitesse (donderdag om 18:30 uur) stijgt ADO in elk geval één plaats en komt plek acht dus weer iets dichterbij. De nummer acht mag aan het einde van het seizoen play-offs spelen voor een Europees ticket. "Natuurlijk willen wij meedoen om die plaatsen", vertelt Groenendijk aan Voetbal International.

"Ik hoor en lees weleens wat, dat we voor Europees voetbal moeten gaan. We moeten wel reëel blijven", gaat de trainer verder. "De verwachtingen moeten dat ook zijn. We hebben een ploeg die niet heel veel beter is dan de ploegen in het rechterrijtje. We moeten elke wedstrijd alles geven."

Groenendijk ziet dat de goede resultaten ook van invloed zijn op de houding van de tegenstanders. "Je merkt dat clubs met meer ontzag naar Den Haag komen." De oud-speler van onder meer Ajax en Manchester City ging precies een jaar geleden bij ADO Den Haag aan de slag. "Toen waren we degradatiekandidaat. Nu staan we in de middenmoot. Er is veel veranderd."