'Napoli klaar voor juridische strijd met Younes'

Redactie

De afgeketste transfer van Amin Younes naar Napoli resulteert in een slepende juridische strijd als hij komende zomer niet alsnog naar Napels komt.

Dat beweert Tuttosport. De koploper van Italië is naar verluidt in het bezit van een vijfjarig contract voor Younes, inclusief handtekening van de Duitser. Die verbintenis gaat komende zomer in. Mocht Younes dan niet alsnog naar Napoli komen dan zou er een juridische strijd kunnen losbarsten. Als hij wel komt, wil de club hem mogelijk meteen verkopen.

Amin Younes leek vorige maand Ajax in te ruilen voor Napoli. Door familieomstandigheden ketste de transfer echter vlak voor de deadline af. "Of ik komende zomer wél naar Napoli ga, weet ik nog niet, dus dat kan ik je nu niet vertellen. Het gaat er nu om kampioen te worden met Ajax", vertelde hij deze week in De Telegraaf.

Volgens de 24-jarige vleugelaanvaller ging de deal 'om persoonlijke redenen' niet door. "Er is een aantal dingen gebeurd, maar daar wil ik niet over praten." Over zijn toekomst was Younes onduidelijk; hij wilde niet zeggen of hij wellicht zijn contract bij Ajax wil verlengen. "Dat weet ik nog niet. Maar ik kan niks uitsluiten."