PSG bereikt eenvoudig kwartfinale Franse beker

Redactie

Paris Saint-Germain staat in de kwartfinale van de Coupe de France. De koploper van de Ligue 1 was te sterk voor Ligue 2-ploeg Sochaux.

Bij PSG ontbrak Neymar en Ángel Di María mocht om die reden aan de aftrap verschijnen. De Argentijn maakte al na één minuut spelen de 0-1. Op aangeven van Kylian Mbappé schoot de linksbuiten raak. Sochaux rechte de rug en na dertien minuten spelen bracht Florian Martin beide ploegen op gelijke hoogte. Toch zou PSG met een 1-2 voorsprong de kleedkamer opzoeken. Binnen het half uur zette Edinson Cavani zijn ploeg op aangeven van Layvin Kurzawa wederom op voorsprong.

Di María groeide in de tweede helft uit tot uitblinker bij PSG. De Argentijn is sinds aanvang van het nieuwe jaar een vaste basisspeler in het sterrenensemble van Unai Emery en na 58 minuten bracht hij de stand op 1-3. Vier minuten later maakte de 92-voudig Argentijns international zijn hattrick compleet en bracht hij de stand op 1-4. In de slotfase van de wedstrijd werd er niet meer gescoord waardoor PSG zich mag melden bij de laatste acht van de Coupe de France. PSG eindigde de wedstrijd nog met tien man doordat Kevin Trapp in de laatste minuten direct rood kreeg.

Les Herbiers en Olympique Marseille bereikten dinsdagavond ook de kwartfinales van het toernooi. De andere vijf ploegen komen uit de volgende vijf wedstrijden: Chambly - US Granvillaise, Lens - Troyes, Metz - Caen, Montpellier - Olympique Lyon en Grenoble - Strasbourg.