Toeschouwersrecord op PGA Tour, Woodland wint na jaren weer

heywoodu

Golfer Gary Woodland heeft in de staat Arizona de Waste Management Phoenix Open gewonnen, een toernooi op de PGA Tour. Het werd al een tijdje gezien als het grootste feest op de tour, wat toeschouwersaantallen betreft, en dat werd gedurende de week nog maar eens aangetoond.

Vorig jaar kwamen ruim 655 duizend mensen naar het toernooi, dit keer was dat aantal al bijna bereikt met de zondag nog te gaan: op zaterdag alleen al telde men ruim 216 duizend bezoekers. Het totaal kwam uiteindelijk uit op 719.179 toeschouwers, een absoluut record op de PGA Tour.

De winst was voor Woodland, die er een play-off met Chez Reavie voor nodig had. Reavie had op de achttiende hole een birdie nodig om een play-off af te dwingen en deed dat met een heerlijke putt.

Eén hole in de play-off was vervolgens voldoende voor Woodland om uiteindelijk toch nog te winnen. Op de green werd hij daarna vergezeld door zijn vrouw en zijn zeven maanden oude zoontje, een emotioneel moment: zoon Jaxson werd vorig jaar tien weken te vroeg geboren en zijn tweelingbroertje overleed tijdens de zwangerschap.

Voor Woodland was het zijn derde zege op de PGA Tour en zijn eerste sinds 2013. Reavie bleef één slag verwijderd van zijn tweede zege ooit, en zijn eerste sinds 2008.