Kongolo in Zeist voor arbitragezaak zaakwaarnemers

Redactie

Terence Kongolo heeft zich maandag gemeld in Zeist, waar een zitting plaatsvindt over het conflict tussen zijn voormalige en huidige zaakwaarnemers.

Kongolo was aangesloten bij de Stellar Group, maar hij maakte vervolgens een overstap naar het kantoor Wasserman van Rob Jansen. Erkan Alkan van Stellar meent dat dat op een onrechtmatige manier is gebeurd. Bij de transfer van Kongolo van Feyenoord naar AS Monaco liep Stellar Group ‘een zeer fors geldbedrag' als commissie mis, schrijft het Algemeen Dagblad.

Stellar Group beweert dat het een nieuw contract met de 23-jarige voetballer had getekend, maar volgens Jansen heeft het kantoor zelf een pagina met handtekening van Kongolo toegevoegd. De KNVB heeft maandag zes uur uitgetrokken om de zaak te behandelen. De oud-Feyenoorder is daar zelf dus ook bij.

Terence Kongolo maakte na het winnen van de landstitel met Feyenoord de overstap naar Monaco, dat vijftien miljoen euro voor hem betaalde. De linkspoot kwam bij de Franse kampioen echter nauwelijks aan spelen toe. Sinds vorige maand speelt hij daarom op huurbasis voor Huddersfield Town.