Topclubs Turkije allemaal de mist in

heywoodu

In de Turkse Süper Lig is het weekeinde uitgelopen op een flink slagveld in de top van de competitie. De gehele top-4 liet punten liggen en uit de top-7 won alleen Kayserispor, dat nu vijfde staat.

Koploper Basaksehir ging zondag op bezoek bij Konyaspor, dat onder de degradatiestreep staat. Een treffer van Emmanuel Adebayor leek Basaksehir de winst te bezorgen, maar in de 92e minuut konden de thuisfans in Konya juichen: Nejc Skubic werkte de 1-1 binnen.

Galatasaray, waar Ryan Donk de hele wedstrijd speelde, ging zelfs onderuit op bezoek bij Sivasspor. Delvin N'Dinga en oud-PSV'er Arouna Koné (penalty) brachten de thuisploeg op 2-0 en een goal van Eren Derdiyok kon Gala niet meer redden: 2-1.

Fenerbahce kreeg visite van Genclerbirligi, dat door een eigen goal van Nabil Dirar kort voor rust op voorsprong kwam. Dirar maakte zijn fout meer dan goed: direct na rust stelde hij Alper Potuk in staat de gelijkmaker te maken, een kwartier later zorgde hij voor de voorsprong. Dat duurde niet lang, acht minuten later tekende Marko Milinkovic voor de 2-2 eindstand.

Besiktas kwam op bezoek bij Bursaspor na een klein kwartier op 0-1, maar een eigen goal van Alvaro Negredo bracht de club uit Bursa langszij. Dzon Delarge tekende op slag van rust zelfs voor 2-1, maar diep in blessuretijd redde Negredo toch nog een punt: 2-2.

Na twintig wedstrijden staat Basaksehir met 43 punten op plek één, gevolgd door Galatasaray (41), Fenerbahce (38) en Besiktas (37).