Liverpool en Tottenham in evenwicht na spectaculaire slotfase

Redactie

De topper tussen Liverpool en Tottenham Hotspur heeft geen winnaar opgeleverd. De toeschouwers op Anfield kregen een hectische slotfase te zien.

Liverpool nam voor eigen publiek al in de derde minuut de leiding. Oud-Ajacied Davinson Sánchez greep bij een aanval van de thuisploeg half in, waarna de bal vanuit een klutssituatie via Eric Dier zomaar voor de voeten terechtkwam van Mohamed Salah. De Egyptenaar schoof de bal koel in de verre hoek. Het was voor Salah zijn twintigste Premier League-goal van dit seizoen.

Het team van Jürgen Klopp zette door en na een mooie pass van Trent Arnold kreeg James Milner een aardige kans om de score te verdubbelen. Even later bediende Arnold ook Roberto Firmino, maar ook hij scoorde niet. Virgil van Dijk liet zich zien bij enkele vrije trappen. Hij kopte er één over, terwijl keeper Hugo Lloris de ander kon pakken.

In de tweede helft werd Tottenham Hotspur steeds sterker en het kwam via Heung-min Son al bijna langszij. Doelman Loris Karius hield Liverpool op de been. In de slotfase viel de gelijkmaker alsnog. Victor Wanyama knalde fraai de 1-1 binnen en even later mochten de Spurs zelfs een penalty nemen om op voorsprong te komen. Harry Kane ging onderuit in duel met Karius, maar de Duitse doelman hield vervolgens de strafschop van Kane tegen.

Dat leek voor de Londenaren een dure misser te worden toen Salah drie minuten later 2-1 maakte. Ver in blessuretijd kreeg Tottenham echter wéér een strafschop, dit keer na een overtreding op Erik Lamela. Kane ging opnieuw achter de bal staan en nu was het wel raak: 2-2. Beide teams schieten daar weinig mee op; The Reds blijven derde, de Spurs staan vijfde.

Uitslagen Premier League zondag
Liverpool - Tottenham Hotspur 2-2
Crystal Palace - Newcastle United 1-1