De Mos: "Koeman heeft internationaal nooit geweldig gepresteerd"

Redactie

Ronald Koeman lijkt binnenkort aangesteld te worden als nieuwe bondscoach van het Nederlands elftal, maar Aad de Mos heeft zo zijn twijfels.

"Koeman heeft op het allerhoogste niveau gespeeld en getraind, maar heeft met zijn buitenlandse clubs nooit geweldig internationaal gepresteerd", vertelt De Mos in gesprek met de NOS. "Hij is altijd vroeg uitgeschakeld met Southampton, Benfica, Valencia en Everton."

De 54-jarige trainer zit sinds eind oktober werkloos thuis nadat hij ontslagen werd bij Everton, waar hij ruim een jaar werkzaam was geweest. "Reputatie speelt een belangrijke rol voor de media en voor het volk. Maar goed, er zijn geen andere kandidaten met grote namen beschikbaar."

Huub Stevens is in tegenstelling tot De Mos wel enthousiast over de aanstelling van Koeman. "Het is voor Ronald een goed moment om in te stappen. Hij krijgt een hele periode om het bij Oranje voor elkaar te krijgen. En als ik hoor dat Hoogma technisch directeur wordt, dan denk ik dat het goed koppel zal zijn."