Uitslag Sparta Rotterdam - Willem II

Redactie

Sparta Rotterdam heeft voor het eerst sinds oktober weer een zege geboekt in de Eredivisie. Willem II werd met miniem verschil verslagen.

Advocaat had zijn eerste drie wedstrijden in dienst van Sparta verloren en ging de wedstrijd in al hekkensluiter van de Eredivisie, met een achterstand van vier punten op nummer zeventien Roda JC.

De thuisploeg werd halverwege de eerste helft in het zadel geholpen door Willem II. Giliano Wijnaldum speelde de bal dramatisch terug en Fred Friday kon de pass onderscheppen en bleef rustig en maakte de 1-0. De spits kreeg ook een mogelijkheid op de 2-0, maar na een voorzet van Miquel Nelom wilde hij de bal achter zijn standbeen schieten, maar faalde.

Direct na rust verzuimde Sparta de wedstrijd al vroeg in het slot te gooien. Friday gaf de bal mee aan Loris Brogno, maar de Belg slaagde er niet in om Mattijs Branderhorst. Ook Dabney Dos Santos had de 2-0 op zijn schoen, maar kon ook niet scoren. Toch zou het Sparta niet opbreken aangezien er niet meer gescoord werd.

Sparta Rotterdam

1 - 0

Willem II

 22' Friday    
 
 Gele kaart: v.Moorsel, (Sparta Rotterdam), Rienstra, Azzaoui, Ogbeche, (Willem II)
 
Stadion: Spartastadion Het Kasteel, Rotterdam
Toeschouwers: 10.433
Arbiter: Van Moorsel
 
Opstelling:   Opstelling:
Huth
Holst
Fischer
Chabot
Nelom
Sanusi
Dougall
v.Moorsel (Mühren/90 1)
Brogno (Dos Santos/64)
Friday (Proschwitz/76)
Ahannach
  Branderhorst
Dankerlui (Ogbeche/46)
Lachman
Meissner
Heerkens
Wijnaldum (Tsimikas/46)
Chirivella (Azzaoui/69)
Rienstra
Haye
El Hankouri
Sol