Snowboardcrosser Vaultier wint heerlijke finale

heywoodu

Snowboarder Pierre Vaultier heeft in het Duitse Feldberg de laatste snowboardcross voor de Olympische Spelen gewonnen. De Fransman hoopt in Pyeongchang zijn olympische titel te verdedigen en gaat met een goed gevoel richting Zuid-Korea.

Het werd een heerlijke finale op de Duitse sneeuw, waar Vaultier pas in de allerlaatste meters naar de leiding kwam. Michele Godino uit Italië, die zijn eerste finale haalde, hield Vaultier net niet van de winst af, terwijl de Duitsers Paul Berg en Martin Nörl net tekort kwamen voor de zege. Vaultier vatte de finale gelijk na de finish goed samen richting Berg: "That was crazy!!", riep de Fransman, die nog even informeerde of hij de Duitser niet per ongeluk geraakt had.

Bij de vrouwen was de winst voor de Italiaanse Michela Moioli, die zaterdag ook al won en zo de vierde zege van het seizoen boekte. Moioli was in de finale te sterk voor een ijzersterke Franse armada: Charlotte Bankes werd tweede, voor Chloe Trespeuch. Ook de laatste finaliste was een Française. Nelly Moenne Loccoz ging onderuit nadat Moioli haar passeerde.

De mannenfinale (Bron: YouTube)

De vrouwenfinale (Bron: YouTube)