Bokser Gassiev pakt dubbele wereldtitel, scheidsrechter neemt risico

heywoodu

Bokser Murat Gassiev mag zich dubbel wereldkampioen noemen in het cruisergewicht (-90,7kg). De Rus was zaterdagavond in Sochi te sterk voor de Cubaan Yunier Dorticos, die zijn WBA-wereldtitel in de waagschaal stelde. De 24-jarige Gassiev verdedigde daarnaast zijn titel bij de IBF.

Het gevecht maakte ook deel uit van de World Boxing Super Series en was daarin de tweede halve finale. Naast de twee wereldtitels ging het er dan ook om wie het op 11 mei in het Saoedi-Arabische Jeddah op mag nemen tegen Oleksandr Usyk, die een week eerder Mairis Briedis versloeg. De inzet van dat gevecht is groot: alle wereldtitels die enig belang hebben staan er op het spel, naast de Muhammad Ali Trophy.

Gassiev begon aan het gevecht met een record van 25-0, terwijl Dorticos op 22-0 stond. Al vanaf het begin leek het erop dat de Rus het overwicht had en dat veranderde nauwelijks. Zo nu en dan wist Dorticos goed door te komen, maar Gassiev hield het initiatief. In de twaalfde en laatste ronde sloeg hij echt toe: Dorticos ging tegen de vlakte, maar de scheidsrechter liet hem opmerkelijk genoeg verder boksen.

De Cubaan ging bijna gelijk nog eens neer en was duidelijk niet meer in staat zichzelf te verdedigen, maar daar had de scheidsrechter lak aan en weer gaf hij het gevecht vrij. Enkele tellen later ging Dorticos zonder echt een klap gekregen te hebben door de touwen en dit keer kwam de scheidsrechter dan eindelijk bij zijn verstand en staakte hij het gevecht: technische knock-out voor Gassiev.

De laatste ronde tussen Gassiev en Dorticos (Bron: YouTube)