Van Halst noemt Hoogma 'verfrissende keus'

Redactie

Jan van Halst denkt dat Nico-Jan Hoogma een goede keuze kan zijn als nieuwe technisch directeur bij de KNVB.

Terwijl Ronald Koeman de nieuwe bondscoach lijkt te worden, wordt Hoogma genoemd als de waarschijnlijke nieuwe td. "Het is in elk geval een verfrissende keus. Of hij er geschikt voor is? Dat vind ik moeilijk om te beantwoorden omdat de functies bij Heracles en de KNVB erg uiteenlopen", vertelt Van Halst in gesprek NOS.

Volgens de oud-speler klopt het niet dat Hoogma, die al elf jaar algemeen directeur van Heracles Almelo is, te weinig zou weten van de internationale ontwikkelingen. "Ze wilden hem niet voor niets bij HSV hebben. Hij heeft zelf altijd het maximale uit zijn mogelijkheden gehaald. Als speler en als directeur bij Heracles. Dat eist hij ook van zijn omgeving: het maximale."

Henk Kesler, voormalig bestuurslid van FC Twente en KNVB-directeur betaald voetbal, ziet de komst van Hoogma ook wel zitten. Hij zet wel zijn vraagtekens bij de functie van technisch directeur: "Toen ikzelf directeur was bij de KNVB, vond ik een technisch directeur overbodig. En nu eigenlijk nog. Misschien dat voortschrijdend inzicht en het werk van Nico-Jan mijn gedachten zullen veranderen."