Gullit: "Tempo in de Eredivisie moet omhoog"

Redactie

Ruud Gullit weet wel wat er nodig is om van de Eredivisie een sterkere competitie te maken. De oud-prof noemt Virgil van Dijk als voorbeeld.

"Willen wij in Nederland betere voetballers opleiden, die internationaal mee kunnen dan moet het tempo in de Eredivisie omhoog", schrijft Gullit in zijn column voor De Telegraaf. "Bij FC Twente - Ajax, FC Utrecht - Ajax en Feyenoord - PSV zag je wedstrijden in een hoger tempo. Natuurlijk gaat niet alles goed, maar als je als speler vaker wordt geconfronteerd met zulke tegenstand dan leer je vanzelf sneller te handelen."

"Die ontwikkeling moet over een veel bredere lijn plaatsvinden in Nederland. Zo kan iedereen zich aan elkaar optrekken om beter te worden." Volgens de ex-international is het baltempo ook de reden dat Virgil van Dijk nog moet wennen bij Liverpool. "Als verzachtende omstandigheid geldt dat Van Dijk een tijdje geblesseerd was. Maar hij merkt tevens dat Liverpool echte top is."

Het tempo ligt volgens Gullit hoger dan bij Southampton. "Van Dijk moet daar snel bij aanhaken." De verdediger maakte bij zijn debuut de winnende goal in de FA Cup-wedstrijd tegen Everton. In de Premier League wisten The Reds echter nog geen wedstrijd te winnen met Van Dijk, die dinsdag geen speeltijd kreeg tegen Huddersfield Town (0-3 winst).