Allardyce: "Zelfs als ik geld zou verliezen zou ik zijn gegaan"

Redactie

Een overgang van Davy Klaassen van Everton naar Napoli ketste om financiële redenen af, stelt Sam Allardyce.

Napoli stelde als eis dat de spelers alle beeldrechten afstaan aan de club. "Dat is blijkbaar de norm. Het leek niet op een probleem dat een transfer zou laten mislukken", vertelt Allardyce in gesprek met The Guardian.

"Het lag in de handen van de speler en zijn zaakwaarnemer, daar kunnen we niets tegen doen. Als ik als speler een zaakwaarnemer had, zou ik willen dat de zaakwaarnemer voor mij zou werken en niet andersom. Voor mij zou dit nooit een financiële beslissing zijn geweest. Zelfs als ik geld zou verliezen zou ik zijn gegaan omdat ik wil voetballen."

"Davy wil voetballen, maar ik weet niet of hij het hele verhaal heeft meegekregen. Ik kan er verder niet te veel over speculeren." Allardyce stelt dat Klaassen niet hoeft te vrezen dat hij het vervolg van het seizoen vanaf de tribune moet aanschouwen. "Davy zorgt niet voor problemen, zoals andere spelers dat wel doen als ze hun zin niet krijgen. Hij is een superprof en een supergozer. Hij komt elke dag naar de training en geeft zich volledig. Ik denk alleen dat hij nu een kans heeft gemist, net als veel clubs die een speler van zijn kaliber goed kunnen gebruiken."