De Boer: "Ik zie mezelf daar wel werken"

Redactie

Frank de Boer zit sinds zijn ontslag bij Crystal Palace zonder club en is op zoek naar een nieuw avontuur. De trainer ziet de Bundesliga wel zitten.

Na mislukte periodes in Italië en Engeland ziet De Boer het wel zitten om in Duitsland aan de slag te gaan. De oefenmeester geeft toe dat hij enkele maanden geleden benaderd is door clubs uit de Bundesliga, maar verder wil hij hier niet veel over kwijt.

"Ja, ik heb aanbiedingen van Bundesliga-clubs ontvangen", vertelt hij in gesprek met het Duitse BILD. "Mijn kennis van de Duitse taal is echter niet goed genoeg en het spreken van een taal is erg belangrijk. De Bundesliga is een zeer interessante competitie. Ik zie mezelf daar wel werken."

De Boer werd na 77 dagen ontslagen bij Crystal Palace en zag dat Peter Bosz het niet lang volhield bij Borussia Dortmund. De Boer begrijpt dat Bosz de laan uitgestuurd werd. "Zijn start was goed. Dortmund is echter een grote club en de resultaten gingen vervolgens tegenvallen. Dat maakt een groot verschil."

"Bij clubs als Dortmund moet je om de landstitel spelen. Ik heb het zelf bij Internazionale meegemaakt. Als de resultaten niet goed zijn, vallen mijn successen met Ajax, mijn vele landstitels, ook in het niet", aldus De Boer.