Nieuwe bewoner voor DierenPark Amersfoort

Monique Verlind (DJMO)

DierenPark Amersfoort heeft een nieuwe bewoner: een Panterkameleon. “Wij zijn erg blij met de komst van dit kleurrijke mannetje”, deelt dierverzorger Paul Rodewijk. “Er is een compleet nieuw verblijf voor hem ingericht, zodat de panterkameleon zich helemaal thuis zal voelen.”

Een kameleon staat natuurlijk bekend om zijn huid die van kleur kan veranderen. “De panterkameleon past zijn kleur aan zijn omgeving aan wat erg handige camouflage is”, vertelt de dierverzorger. “Echt bijzonder om te zien; je moet soms goed speuren om hem te bewonderen.” In het nieuwe verblijf zijn planten, takken en diverse ondergronden te zien, waardoor de verschillende kleuren van de kameleon aan het licht komen.

De panterkameleon is komen te wonen in het Honderdduizend Dierenhuis van het Amersfoortse dierenpark. “Op deze plaats zijn allerlei reptielen, insecten en amfibieën te vinden”, vertelt Paul. “Daar deelt de kameleon zijn verblijf met de daggekko, een hagedissensoort.” De nieuwkomer is vanaf nu te ontdekken in DierenPark Amersfoort.

Aanvulling 13:24 uur
Nu met video.

Nieuwe bewoner voor DierenPark Amersfoort  (Foto: DierenPark Amersfoort)

Nieuwe bewoner voor DierenPark Amersfoort (Foto: DierenPark Amersfoort)