Barcelona maakt melding van vertrek Deulofeu

Redactie

FC Barcelona laat Gerard Deulofeu terugkeren naar de Premier League. De club heeft een akkoord bereikt met Watford.

Deulofeu kreeg begin dit seizoen de kans om Neymar te doen vergeten, maar is daar niet in geslaagd. Barcelona haalde uiteindelijk Ousmane Dembélé om de vertrokken Braziliaan te vervangen, maar de aankoop raakte direct lang geblesseerd. Ondanks dat Dembélé dit seizoen lang langs de kant stond, en hij nu opnieuw geblesseerd is, is Deulofeu er niet in geslaagd om een basisplaats te veroveren.

Hierdoor is Barcelona bereid om hem te laten vertrekken en volgens diverse Engelse en Spaanse media hebben de Catalanen een akkoord bereikt met Watford. De ploeg uit Engeland huurt Deulofeu voor de rest van het seizoen en neemt zijn volledige salaris over.

Deulofeu keert hiermee terug naar de Premier League. In 2015 nam Everton hem over van Barcelona. Na een verhuurperiode bij AC Milan besloot Barcelona de aanvaller afgelopen zomer terug te halen naar Spanje. Watford heeft na dit seizoen geen optie om Deulofeu definitief over te nemen.

UPDATE - 30 januari - Barcelona maakt melding van vertrek Deulofeu
Gerard Deulofeu maakt het seizoen af bij Watford. FC Barcelona maakt via de officiële kanalen bekend dat de aanvaller tijdens de tweede seizoenshelft in de Premier League zal spelen. Door middel van bonussen kan Barcelona maximaal een miljoen euro verdienen aan de tijdelijke transfer.