'Fortuna Sittard neemt afscheid van Oliseh'

Redactie

Sunday Oliseh is bezig aan zijn laatste dagen als trainer van Fortuna Sittard. De club van de Jupiler League wil afscheid nemen van de oefenmeester.

Dat is opvallend, want Fortuna Sittard doet het dit seizoen uitstekend in de Jupiler League. Onder leiding van Oliseh staat de club momenteel derde in de competitie en heeft het twee punten achterstand op koploper NEC. Eerder deze maand wist Fortuna Sittard de periodetitel te pakken.

Met de periodetitel pakte Fortuna voor het eerst sinds 1995 weer eens een prijs, toen de club naar de Eredivisie promoveerde. Toch wil Fortuna Sittard afscheid nemen van trainer Oliseh. De oefenmeester heeft uitspraken gedaan die niet in de smaak zijn gevallen bij het bestuur van de club.

Fortuna Sittard verloor twee weken geleden van FC Dordrecht, waarna Oiiseh zei dat hij over slechts twaalf goede spelers zou beschikken. Deze uitspraak is bij de clubleiding in het verkeerde keelgat geschoten en De Limburger weet dat Oliseh ontslagen zal worden. René Eijer en Kevin Hofland worden genoemd als mogelijke opvolgers.

'Fortuna Sittard neemt afscheid van Oliseh' (Pro Shots / Henk Korzelius)
'Fortuna Sittard neemt afscheid van Oliseh' (Pro Shots / Henk Korzelius)