Telstar zal Rodrigues laten gaan en haalt Belgisch jeugdinternational

Boris (borisz)

Transfernieuws uit het aloude voetbalbolwerk uit Velsen-Zuid. Telstar zal waarschijnlijk afscheid nemen Luxemburgs international Gerson Rodrigues, maar heeft ook een nieuwe speler binnen gehaald. Senne Lynen zal de rest van het seizoen spelen voor De Witte Leeuwen. De Belgisch jeugdinternational wordt gehuurd van Club Brugge. 

Rodrigues is op weg naar de uitgang bij Telstar. "In principe gaan we er vanuit dat Gerson zijn contract afkoopt", zegt Buter tegenover RTVNH. "Met bepaalde voorwaarden daarin, die voor Telstar gunstig zijn. Dat moet getekend worden, want anders kan hij na 1 februari nergens meer terecht. Daar zijn we mee bezig en dat gaat wel lukken."

Rodrigues, die bijna zijn land de winst bezorgde in de interland tegen Frankrijk, is uit de basis gespeeld door Mohamed Hamdaoui en heeft het daar lastig mee. "Hij is international en wil dat graag blijven. Daarom wil hij zekerder zijn van een basisplaats", aldus Buter. Het ziet er naar uit dat hij gaat tekenen bij Paphos FC, uitkomend op het tweede niveau op Cyprus. Eerder was hij al op proef bij Real Murcia, uit de Spaanse Segunda División B. 

De nummer vier uit de Eerste Divisie heeft vandaag ook een speler gepresenteerd. De achttienjarige Lynen komt naar Telstar. Hij is een middenvelder, afkomstig uit de jeugdopleiding Club Brugge. Hij trainde daar mee met het eerste, maar is vooral een vaste waarde in het beloftenelftal. Hij maakte indruk in de UEFA Youth League en is vaste waarde van het Belgische elftal onder 19. 

“Dit zijn buitenkansen voor een club als Telstar”, vertelt technisch directeur Buter. "Ik heb Senne aan het werk gezien bij het nationale elftal. Senne maakte daar een hele goede indruk op mij. Ik ben er van overtuigd dat hij voor ons van grote waarde kan zijn. Daarnaast is het een goede stap in zijn ontwikkeling".