Transfer Younes vertraagd door 'rompslomp van Ajax'

Redactie

De transfer van Ajax-speler Amin Younes naar Napoli heeft vertraging opgelopen. De overgang wordt waarschijnlijk echter wel afgerond.

Dat heeft advocaat Mario de Rossi, die samen met tussenpersoon Nicola Innocentin toezicht houdt op de transfer, gemeld op Radio CRC. "De officiële berichtgeving zal niet later dan dinsdag zijn. De onderhandelingen gingen goed, maar de transfer heeft vertraging opgelopen vanwege administratieve rompslomp van Ajax."

"Het is niet makkelijk onderhandelen met de Nederlandse club", vindt De Rossi. Younes is al enkele weken op weg naar de uitgang bij Ajax. Afgelopen weekend zag hij vanaf de tribune hoe Napoli met 3-1 van Bologna won. "Hij vroeg ook om informatie bij Arek Milik. Ik heb hem zelf laten zien dat de stad leeft van het voetbal", aldus de advocaat.

Volgens De Rossi heeft Younes ook met de Duitse bondscoach Joachim Löw over zijn keuze gesproken. "Om te kijken of zijn keuze ook invloed heeft op een mogelijke aanwezigheid op het WK in Rusland." De 24-jarige vleugelaanvaller debuteerde in juni 2017 voor Die Mannschaft en hij heeft inmiddels vijf interlands gespeeld.