Drenthe duikt op bij XerxesDZB

Sjors (Sj0rSz)

Ooit speelde hij voor Feyenoord en Real Madrid, maar nu is Royston Drenthe opgedoken bij tweedeklasser XerxesDZB. De formatie komt uit in de tweede klasse op zondag door het aantrekken van de aanvaller degradatie kan voorkomen.

De komst van Drenthe naar XerxesDZB is niet helemaal een verrassing. De voormalig Feyenoorder, die in 2017 afzwaaide als prof, trainde al met een vriendenteam op sportpark Faas Wilkes, wat ook de thuishaven van de ploeg uit Rotterdam is.

"Ik werd gevraagd om ze hier te helpen en dat doe ik graag", aldus Drenthe tegenover AD Sportwereld. "Ik train voor mezelf en ik heb gezegd dat ik vooral in de muziek door wil gaan met rappen, maar je spreekt nu over spelen op amateurniveau. Dat deed ik al in een lager elftal en het blijft amateurvoetbal. Voor mij is dit avontuur geslaagd als ik lekker kan ballen en dat XerxesDZB zich kan handhaven in de tweede klasse."

Marco Jalink, trainer van XerxesDZB, was zeer verheugd met de enorme ervaring, die Drenthe met zich meebrengt. "We staan toch onderaan. We hebben kwaliteit nodig en ik denk dat hij ons dat zeker kan brengen. We hebben gevraagd of hij bij ons mee wil doen. Hij was de afgelopen vier weken al volop in training voor zichzelf. Natuurlijk staat een speler van zijn kaliber gelijk in de basis en we gaan kijken hoe het bevalt. Zeven jaar geleden stond hij nog op het veld met Ronaldo en nu staat hij bij ons in het veld."

Of Drenthe er daadwerkelijk voor kan zorgen, dat XerxesDZB zich kan handhaven, moet de tijd uitwijzen.