Chinees Li wint Desert Classic Dubai, Huizing komt niet verder dan plaats 69

H.Vviv

Li Haotong heeft de Dubai Desert Classic gewonnen. De 22-jarige Chinese golfer won in Dubai met een slag voorsprong op Rory McIlroy.

Aan het begin van de slotronde stond Li een slag voor op McIlroy. Aan het begin van de achttiende hole had de 22-jarige Chinees nog steeds een slag voorsprong op de voormalig nummer één van de wereld. Op de par-5 slothole eindigde de drive van Li links in de rough, McIlroy sloeg de bal wel op de fairway en kon de green in twee slagen bereiken. De Chinees moest opleggen maar sloeg een heel gedurfde derde slag over het water. Even later maakte hij onder grote druk een putt van drie meter wat hem de winst opleverde.

Voor Li was het zijn tweede zege op de European Tour, nadat hij in 2016 ook het Volvo China Open won. Li wordt door zijn overwinning de eerste Chinese golfer in de top-50 van de wereldranglijst.

Daan Huizing zou op het toernooi in Dubai 69ste worden. De Nederlandse golfer liep op de laatste ronde een ronde van 72 wat gelijk is aan het baangemiddelde. Daarmee herstelde hij zich goed van de teleurstellende ronde van zaterdag toen hij een ronde liep van 77 slagen. Naast Huizing deed er met Joost Luiten nog een Nederlander mee aan het toernooi, maar Luiten haalde de cut niet in Dubai.