Watabe met overmacht naar winst in Seefeld Triple

heywoodu

Akito Watabe heeft zondag met overmacht de Seefeld Triple gewonnen, de jaarlijkse etappewedstrijd in de noordse combinatie. Na twee schansspringronden - één meer dan normaal - had Watabe al de leiding, en ook in de vijftien kilometer langlaufen kwam hij geen moment in gevaar.

Watabe begon 48 seconden voor Riiber, een beduidend minder sterke langlaufer dan de Japanner. Die breidde zijn voorsprong dan ook relatief rustig uit, terwijl Riiber na tien kilometer nog exact een minuut voorsprong had op Schmid - zijn landgenoot die 1:32 minuten na hem vertrokken was. Achter Schmid was Riessle (2:58 na Watabe vertrokken) losgeraakt van een groepje, aangevoerd door de op 2:26 gestartte Oostenrijker Wilhelm Denifl.

Watabe en Riiber, dolgelukkig met plek één en twee, zagen hun positie niet in gevaar komen, maar voor plek drie was het razendspannend. Jørgen Gråbak en Fabian Riessle haalden Schmid bij, terwijl ook de Duitser Vinzenz Geiger aan kwam sluiten. Gråbak kon het tempo van de twee Duitsers niet meer volgen toen de jonge Geiger de aanval opende, en in een ziedende sprint pakte Riessle nog net de derde plek af van zijn landgenoot.