Degenkolb wint Trofeo Palma

H.Vviv

John Degenkolb heeft de Trofeo Palma gewonnen. De Duitser van Trek-Segafredo was na een wedstrijd van 159,6 kilometer de snelste in een massasprint op Mallorca. Erik Baška kwam als tweede over de streep, voor de Nederlander Coen Vermeltfoort.

Net zoals in de vorige wedstrijden op Mallorca reed er al snel na de start een kopgroep weg. Dit maal zouden zeven renners voor de aanval kiezen: Fabricio Ferrari (Caja Rural-Seguros RGA), Viktor Filutás (Pannon), Enrico Logica (Biesse Carrera Gavardo), Julio Alberto Amores (Spaanse selectie), Ibai Salas (Burgos-BH) en Txomin Juaristi (Fundación Euskadi). Het zestal kreeg een maximale voorsprong van meer dan vier minuten op het peloton.

Op de enige beklimming, de Coll des Tords op 35 kilometer van de streep, werden de vluchters ingerekend door het peloton. In de laatste dertig kilometer zou Trek-Segafredo samen met Lotto Soudal het tempo in het peloton aangeven.

In de sprint om de dagzege zou Degenkolb het vervolgens afmaken voor zijn ploeg Trek-Segafredo. Voor de Duitser was het alweer zijn tweede overwinning van het jaar, eerder deze week schreef hij ook de Trofeo Campos op zijn naam.