Cavani lost Zlatan af met 157e PSG-goal

Redactie

Paris Saint-Germain heeft voor eigen publiek een overtuigende zege behaald op Montpellier. Voor Edinson Cavani was het een bijzonder duel. De Uruguayaan van PSG mag zich nu namelijk met 157 goals clubtopscorer aller tijden noemen. Cavani opende de score in het Parc des Princes na tien minuten, toen Adrien Rabiot werd bediend door Neymar en de bal vanaf de achterlijn teruglegde op Cavani. Die kon met links simpel afronden.

PSG bleef kansen creëren en kort voor rust kregen de Parijzenaren een penalty toegewezen. De scheidsrechter zag bij een schot van Julian Draxler een handsbal in het strafschopgebied. Neymar stuurde Montpellier-doelman Benjamin Lecomte vervolgens naar de verkeerde hoek: 2-0.

Na de pauze kwam de overwinning voor PSG niet in gevaar. Ángel Di María vergrootte de voorsprong na goed voorbereidend werk van onder meer Javier Pastore en Cavani. Neymar zag even later een treffer worden afgekeurd wegens een handsbal, maar acht minuten voor tijd maakte de Braziliaan er alsnog 4-0 van.

Aan kop van Ligue 1 heeft Paris Saint-Germain nu elf punten voorsprong op Olympique Lyon, dat vorige week nog van de miljoenenploeg wist te winnen. Lyon komt zondag in actie, uit tegen Bordeaux. Olympique Marseille en AS Monaco staan allebei kort achter Lyon en zij staan zondag ook tegenover elkaar.

Uitslagen Ligue 1 zaterdag
Paris Saint-Germain - Montpellier 4-0
Angers - Amiens 1-0
Guingamp - Nantes 0-3
Metz - Nice 2-1
St Etienne - Caen 2-1
Toulouse - Troyes 1-0