Agent waarschuwde Paul Groot voor homorollen

Redactie

Zijn agent waarschuwde Paul Groot aan het begin van zijn carrière voor het spelen van homorollen. Dat zou mogelijk schadelijk voor zijn carrière kunnen zijn, vertelde de cabaretier zaterdag in een interview op Radio 1.

"Een van mijn eerste musicalrollen was een homoseksueel", vertelde Groot. "Mijn agent vroeg of ik mij dat wel realiseerde. Ja en?, vroeg ik. 'Nou, dat je het je wel bewust bent, antwoordde hij. Maar dat soort rollen ligt in mijn range, ik heb er geen enkel bezwaar tegen. Dat hoort bij mij, dat mag er zijn."

De acteur speelde de afgelopen jaren talloze homoseksuele personages, zoals Robert Long, Wim Sonneveld en Cole Porter. "Het zijn heel interessante rollen", aldus Groot. "Het zijn binnen het genre homoseksuelen allemaal verschillende mannen." Zelf kwam de cabaretier halverwege de jaren tachtig uit de kast. "Het was de periode dat aids opkwam. Het voelde toen heel onveilig om uit de kast te komen. Ik was echt doodsbang, ik heb echt jarenlang de rem op mijzelf gehouden voordat ik eindelijk eens wat probeerde op dat gebied."

Groot stelt verder in het interview nooit aan het programma Wie is de Mol mee te willen doen. "Ze zouden niets aan mij hebben", stelde hij lachend. "Ik zou geen enkel fanatisme aan de dag kunnen leggen. Met een portofoon achter elkaar aan rennen en letters verzamelen, dat interesseert mij echt helemaal niets. Ik zou er het nut totaal niet van inzien."

Agent waarschuwde Paul Groot voor homorollen
Agent waarschuwde Paul Groot voor homorollen (Foto: BuzzE)