Watabe wint eerste etappe Seefeld Triple

heywoodu

De Japanner Akito Watabe heeft de eerste etappe van de Seefeld Triple gewonnen, de jaarlijkse driedaagse etappewedstrijd in de noordse combinatie, gehouden in het Oostenrijkse Seefeld.

De drie etappes worden met de dag zwaarder in Seefeld. Op de eerste twee dagen bestaat het schansspringen uit één ronde, zoals te doen gebruikelijk in de noordse combinatie, gevolgd door respectievelijk vijf en tien kilometer langlaufen. De slotdag begint met twee ronden schansspringen en vijftien kilometer langlaufen, vijf kilometer langer dan normaal het geval is.

Vrijdag was het dus de beurt aan de korte wedstrijd en de Noor Jarl Magnus Riiber stond na het schansspringen bovenaan. Hij kreeg Watabe achter zich aan, die op zijn beurt werd opgejaagd door Jan Schmid. De Noor had Watabe bijna te pakken, maar moest afhaken, waarna Watabe Riiber bij wist te halen. In de eindsprint was de Japanner vervolgens een maatje te groot voor Riiber, die het vooral van het schansspringen moet hebben. Fabian Riessle uit Duitsland kwam sterk opzetten en passeerde Schmid nog in de strijd om plek drie.