Colombianen slaan Hewitt uit Australian Open, dubbel dubbelsucces Babos

heywoodu

Voor tennissers Lleyton Hewitt en Sam Groth zit de Australian Open erop. De Australische publiekslievelingen gingen in de kwartfinales van het dubbelspel onderuit tegen Juan Sebastian Cabal en Robert Farah uit Colombia: 6-4, 7-5. 

Hewitt en Groth speelden met een wildcard in Melbourne. Voor Hewitt was het al zijn derde comeback, Groth wilde voor eigen publiek zijn carrière beëindigen en bedankte Hewitt er na afloop voor dat hij hem daarbij wilde helpen.

De Colombianen spelen in de halve finale tegen de broers Bob en Mike Bryan. In de andere halve finale spelen Ben McLachlan (Japan) en Jan-Lennard Struff (Duitsland) tegen Oliver Marach (Oostenrijk) en Mate Pavic (Kroatië), die het Nieuw-Zeelands/Britse duo Marcus Daniell/Dominic Inglot de baas waren: 6-4, 6-7 (10), 7-6 (5).

Bij de vrouwen staan Timea Babos en Kristina Mladenovic na Wimbledon 2014 voor de tweede keer samen in een Grand Slam-finale. Het Hongaars/Franse duo was met 6-4, 6-2 een maat te groot voor Hsieh Su-wei en Peng Shuai uit Taiwan en China.

In de finale nemen de twee het op tegen Elena Vesnina en Ekaterina Makarova. De Russinnen, die hun zevende Grand Slam-finale gaan spelen, haalden voor het zesde jaar op rij minstens één finale. Dit keer waren ze Irina-Camelia Begu en Monica Niculescu uit Roemenië de baas: 6-4, 6-3.

Voor Babos was de dag met haar finaleplaats overigens nog niet voorbij. Samen met de Indiër Rohan Bopanna sloeg ze zich via Cabal en Abigail Spears met 6-4, 7-6 (5) ook naar de halve finales in het gemengd dubbelspel, waar de overige halve finalisten donderdag bepaald worden.