'Olympische Spelen voor 2- tot 4-jarige atleten'

heywoodu

Bahrein heeft laten weten in april een 'Olympische Spelen' te gaan organiseren....voor atleten van 2 tot 4 jaar. Het evenement, de Bahrein Baby Games, zal volgens het Bahreins Olympisch Comité (BOC) bestaan uit vijf sporten: atletiek, turnen, voetbal, basketbal en gewichtheffen.

Volgens het BOC is het doel om 'bewustzijn onder kinderen te creeëren wat betreft het beoefenen van sport', waarbij de 'sporters' volgens de organisatie ook onder meer zullen leren over olympische principes en waarden. 

De onderdelen in de atletiek worden ingedeeld naar leeftijd. De 4-jarigen lopen een estafette, de 3-jarigen komen in actie op een hindernisbaas en de 2-jarige sterren moeten 15 meter afleggen, waarbij ze zelf een strategie mogen bepalen over hoe ze dat precies doen.

In het turnen kunnen de toeschouwers kijken naar een 'freestylewedstrijd', het voetballen bestaat uit vrije trappen en in het basketbal gaat het om vrije worpen. Of de gewichtheffertjes gezien het verleden van die sport op onder meer steroïden gecontroleerd worden is nog niet bekend.

Een filmpje van het IOC over de Olympische Spelen, maar dan met kinderen (Bron: YouTube)