Schansspringster Lundby haalt uit met 4e zege op rij

heywoodu

Schansspringster Maren Lundby heeft tijdens de eerste van twee individuele World Cup-wedstrijden in het Japanse Zao snoeihard uitgehaald. De 23-jarige Noorse boekte haar vierde opeenvolgende zege en deed dat met ongekende overmacht.

Het gros van het veld wist niet over de 90 meter te springen en slechts twee andere dames haalden de 94 meter: de jonge Sloveense Niki Kriznar deed dat in de eerste sprong, maar viel door een mindere tweede sprong terug naar de zevende plek. De Oostenrijkse Chiara Hölzl sprong 94,5 en 94 meter en dat leverde haar de tweede plek op, haar eerste podiumplek in de World Cup in bijna twee jaar.

Op Lundby stond echter totaal geen maat. Met haar eerste sprong ging ze al naar 101,5 meter en de 100 meter van de finaleronde zorgde ervoor dat haar voorsprong nog veel groter werd: 260,9 punten, tegenover 219,3 van Hölzl. Lundby lijkt dan ook de torenhoge favoriete om in februari olympisch goud te pakken, zeker nu de jarenlang dominante Japanse Sara Takanashi in mindere vorm is.