Woningverkopen stijgen in december

Redactie

Het aantal verkochte woningen in december is uitgekomen op 26.398, blijkt uit cijfers van het Kadaster. Dat is 4,4 procent meer dan in dezelfde maand een jaar eerder, en maar liefst 34,4 procent meer dan in november. Toen wisselden 19.647 woningen van eigenaar.

Met name vrijstaande woningen waren populair in december. Er werden 14,1 procent meer van dat type woningen verkocht. Het aantal verkochte appartementen daalde met 1,8 procent ten opzichte van een jaar geleden. Ten opzichte van november was bij alle woningtypes sprake van een stijging.

Zeeuwen verkochten 23,1 procent meer woningen dan in december 2016. In vrijwel alle andere provincies steeg het aantal verkochte woningen ook. Alleen Noord-Holland en Utrecht gingen tegen de trend in met dalingen van respectievelijk 2,7 procent en 5,8 procent.

Het aantal geregistreerde hypotheken nam met 4,8 procent toe op jaarbasis naar 40.184. Vergeleken met november was er sprake van een stijging met bijna 36 procent. Het aantal executieveilingen in de laatste maand van het jaar zakte met bijna 40 procent ten opzichte van december 2016, tot 108.

Woningverkopen stijgen in december
Woningverkopen stijgen in december (Foto: ANP)