Halep met wat moeite langs tiener, Kvitova verliest thriller van Petkovic

heywoodu

Tennisster Simona Halep heeft zich op de Australian Open geplaatst voor de tweede ronde. De nummer één van de wereld had het één set knap lastig met de 17-jarige Australische wildcardspeelster Destanee Aiava, maar was in set twee toch duidelijk de betere: 7-6 (5), 6-1.

Ook deummers zes, acht en negen van de plaatsingslijst mogen zich opmaken voor de tweede ronde. De Tsjechische Karolina Pliskova (6) rekende met 6-3, 6-4 af met de Paraguyaanse Veronica Cepede Royg, terwijl Caroline Garcia (8) uit Frankrijk met 7-5, 6-3 van de Duitse Carina Witthöft won. De Britse Johanna Konta (9) was Madison Brengle uit de VS met 6-3, 6-1 ruimschoots de baas.

De Letse Anastasija Sevastova (14) begon stroef tegen Varvara Lepchenko, maar stuurde de Amerikaanse met 3-6, 6-3, 6-2 naar huis. Elena Vesnina (16) uit Rusland klopte de Tunesische Ons Jabeur met 6-3, 6-4. Madison Keys zorgde voor een zeldzaam Amerikaans succesje: de nummer zeventien van de plaatsing versloeg Qiang Wang met 6-1, 7-5.

Petra Kvitova, als 27e geplaatst, ging na een ware thriller onderuit tegen de Duitse Andrea Petkovic. De Tsjechische halve finaliste van 2012 moest het hoofd buigen na een slopende derde set, die eindigde met een anti-climax. Kvitova sloeg op matchpoint tegen namelijk een dubbele fout en verloor met 6-3, 4-6, 10-8.