UFC gaat verder zonder McGregor

Floris_Stempel

Nadat eerder de geruchten al de ronde deden, heeft de UFC het nu echt gehad met hun grootste ster en tevens enfant terrible, Conor McGregor. Voor zover het er nu uitziet is McGregor niet klaar om in maart zijn titel in de lichtgewichtsklasse te verdedigen. Gevolg hiervan is dat hem dan ook zijn tweede titel zonder ooit te verdedigen ontnomen zal worden. Eerder werd al zijn vedergewichttitel afgenomen om dezelfde reden. In zijn gehele carrière heeft de Ier nog nooit een titel verdedigd.


Conor McGregor, midden (Foto: Getty images)

Zondag, na afloop van MMA-gala UFC Fight Night 124 zei UFC-directeur Dana White dat McGregor niet voor september wil vechten en dat de organisatie aan het werken is om een gevecht tussen Khabib Nurmagomedov en Tony Ferguson in elkaar te zetten. Dit gevecht zou dan plaats moeten vinden op gala UFC 222 op 3 maart of UFC 223 op 7 april.

'Als McGregor is september weer gaat vechten is dat twee jaar na zijn titelwinst. Dat is gewoon te lang en kan niet gebeuren. Het is niet eerlijk', aldus White. 'Ik hou van Conor, ik heb veel respect voor Conor, ik hou van alles dat hij voor de organisatie heeft gedaan. Iedereen weet dat, ik blijf het herhalen, maar de kampioensgordel moet verder. Khabib en Tony, daar focussen we ons nu op. Als Conor weer terugkomt, krijgt hij gewoon direct een titelgevecht. Maar je kent Conor, hij wil alles op zijn manier in zijn tempo doen. Dat is prima, maar we laten nu eerst die andere twee jongens vechten.'

Mocht het gevecht tussen Nurmagomedov en Ferguson tijdens UFC 220 gehouden worden, dan wordt dat met recht een knalgala aangezien onder andere een ander titelgevecht, namelijk die tussen Max Holloway en Frankie Edgar om de titel in de vedergewichtsklasse op hetzelfde gala te zien zal zijn. Saillant detail, dit zijn beide titelgevechten in gewichtsklassen die McGregor ontnomen zijn.

McGregor is niet de eerste MMA-vechter waarvan tweemaal een kampioensgordel is ontnomen. Superster Jon Jones is ooit driemaal zijn titel kwijtgeraakt. Echter nooit door inactiviteit, maar door doping- en drugsgebruik en na een arrestatie naar aanleiding van het veroorzaken van een auto-ongeluk.