Bencic slaat Venus Williams uit Australian Open

heywoodu

Tennisster Venus Williams is op de Australian Open al in de eerste ronde uitgeschakeld. De als vijfde geplaatste Amerikaanse ging onderuit tegen de 20-jarige Zwitserse Belinda Bencic (WTA-78).

De zeventien jaar oudere Williams haalde vorig jaar nog de finale in Melbourne, waar ze verloor van haar dit jaar afwezige zus Serena. Tegen Bencic leverde ze op 3-3 in de eerste set haar service in, waarna ze dat gelijk nog eens deed. In het tweede bedrijf begonnen beide speelsters met twee opeenvolgende breaks, maar op 5-6 sloeg Bencic op haar eerste matchpoint gelijk toe: 6-3, 7-5.

De als twaalfde geplaatste Duitse Julia Görges rekende met 6-4, 6-4 af met de jonge Amerikaanse Sofia Kenin, terwijl de Slowaakse Magdalena Rybarikova, als negentiende geplaatst, ook een Amerikaanse naar huis sloeg: Taylor Townsend ging er met 6-0, 7-5 af. Met 6-1, 6-4 was de Letse nummer zeven Jelena Ostapenko veterane Francesca Schiavone de baas. De Roland Garros-kampioene won met 6-1, 6-4.

De Russische Anastasia Pavlyuchenkova, als vijftiende geplaatst, stuurde de Oekraïnse Katerzyna Kozlova na een stroef begin naar huis: 3-6, 6-4, 6-3. Voor Dominika Cibulkova zit het toernooi erop. De nummer 24 van de plaatsingslijst sneuvelde met 6-2, 6-2 tegen Kaia Kanepi uit Estland.