Duits 1-2'tje in viermansbobs, Nederlanders in achterhoede

heywoodu

De World Cup bobsleeën in het Zwitserse St Moritz heeft in de viermansbobs, zoals te verwachten viel, weinig Nederlands succes opgeleverd. Ivo de Bruin en zijn mannen eindigden op de historische 'natuurijsbaan' als zeventiende.

De winst ging naar de Duitser Johannes Lochner en zijn team. In de tweede run leek hij het op het laatste rechte stuk nog even uit handen te geven met een flinke zijwaartse glijpartij, maar Lochner hield 0,14 seconden over op zijn landgenoot Francesco Friedrich. De twee stonden ver boven de rest, want de Canadees Chris Spring pakte de derde plek op 0,53 seconden, een behoorlijk gat voor de viermansbobs.

Een derde Duitser, Nico Walther, stond na één run derde, maar werd gediskwalificeerd. Zijn slee bleek drie kilogram lichter dan het minimumgewicht van 190kg. Het was met name zuur voor Kevin Kuske, algemeen gezien als de beste en meest succesvolle remmer ooit, die zijn illustere loopbaan na dit seizoen afsluit. Voor Kuske was het de laatste World Cup-wedstrijd, hij komt alleen nog in actie op de Olympische Spelen.