Regenbui legt techbeurs CES plat

anoniem_13042019115511

De grootste techbeurs ter wereld, met duizenden van de meest geavanceerde bedrijven, bleek niet bestand tegen iets simpels als een regenbui. Die zorgde er in Las Vegas voor dat de stroom uitviel en CES gedeeltelijk stil kwam te liggen.

De Consumer Electronics Show wordt gehouden op elf verschillende locaties in Las Vegas. Bij één daarvan, het Las Vegas Convention Center, was de elektriciteit ineens verdwenen. Door regen ontstond condens bij een transformatorkast, wat zorgde voor een soort kortsluiting, aldus de organisatoren. Volgens een lokale krant was het de eerste bui in 116 dagen in de stad. In de getroffen zaal stonden grote namen als LG, Samsung en Sony. Alle flitsende demonstraties, vol lampen en schermen, veranderden in een donkere zee. Na een paar uur werd de stroomvoorziening hersteld.

Het zijn niet de eerste problemen bij CES. Google wilde buiten al zijn nieuwe gadgets laten zien, maar moest door de regen alles snel naar binnen halen. En toen de topman van Sony een nieuwe robothond wilde presenteren, werd hij straal genegeerd door het kunstdier.

Regenbui legt techbeurs CES plat
Regenbui legt techbeurs CES plat (Foto: BuzzT)