Manchester United pakt Sevilla terug met hogere ticketprijs

Redactie

Manchester United heeft de ticketprijs verhoogd voor fans van Sevilla die in maart hun club komen aanmoedigen op Old Trafford.

United neemt het binnenkort in de achtste finales van de Champions League op tegen de Andalusiërs. Engelse fans die op 21 februari de heenwedstrijd in Sevilla willen bekijken, moeten liefst 89 pond (omgerekend 100 euro) betalen voor een kaartje. Dat is bijna veertig euro meer dan de prijs die Liverpool-fans eerder dit seizoen betaalden voor hun uitduel met Sevilla.

Manchester United verzocht de Spanjaarden om de prijs omlaag te doen, maar in een statement schrijven de Engelsen woensdag dat Sevilla daar geen gehoor aan geeft. Als maatregel heeft United de ticketprijs verhoogd voor de fans van Sevilla. Zij moeten nu ook 100 euro neerleggen voor de return in Manchester, op dinsdag 13 maart.

Door die maatregel kan de Engelse club iedere supporter die in februari naar Sevilla reist veertig euro teruggeven. Het geld dat vervolgens overblijft, wordt gedoneerd aan de Manchester United Foundation.