'Utrecht-spelers twijfelen over opvolger Ten Hag'

Redactie

Jean-Paul de Jong is pas net begonnen als hoofdtrainer van FC Utrecht, maar de selectie zou weinig vertrouwen hebben in de opvolger van Erik ten Hag.

Door het vertrek van Ten Hag werd De Jong bij FC Utrecht doorgeschoven tot nieuwe hoofdtrainer. De oud-speler van de club krijgt het vertrouwen van grootaandeelhouder Frans van Seumeren, de clubleiding en de fans, maar de selectie ziet het niet in hem zitten. Zo meldt De Telegraaf.

Meerdere spelers van FC Utrecht zouden hebben aangegeven dat zij het geen goed idee vinden dat De Jong de taken van Ten Hag overneemt. Utrecht heeft voor de aanstellen van De Jong daardoor wel naar andere kandidaten gekeken, maar koos uiteindelijk toch voor De Jong.

Tweeënhalf jaar geleden, toen Ten Hag en De Jong werden aangesteld, werd De Jong beloofd dat hij Ten Hag zou vervangen als hij zou vertrekken. Utrecht wilde zich aan deze belofte houden en wilde De Jong als hoofdtrainer. Ook omdat hij de afgelopen jaren dicht bij het proces van Ten Hag betrokken was, leek hij in de ogen van de clubleiding de beste optie.