'América een heel mooie club en Mexico een mooi land'

Redactie

Luuk de Jong staat in de belangstelling van Club América, maar de aanvaller verwacht dat hij dit seizoen gewoon bij PSV blijft.

PSV wil De Jong niet kwijt en wil zich niet makkelijk opstellen bij een mogelijke transfer. Club América uit Mexico wil De Jong graag hebben, maar kwam nog niet met een concrete aanbieding. Zelf zou De Jong wel open staan voor een transfer. Club América nam telefonisch contact op met PSV, maar daar bleef het tot nu toe bij.

Hierdoor verwacht de aanvaller dat hij gewoon bij PSV blijft. "Als de clubs er niet uitkomen, hoef ik nergens over na te denken", vertelt De Jong in gesprek met De Telegraaf. "De focus ligt nu volledig op PSV. Wie weet kan ik ooit nog een mooie stap maken. Wie weet in Mexico, of ergens anders. Wat ik er nu van gezien heb is America een heel mooie club en Mexico een mooi land, dat zeker."

Afgelopen zomer was De Jong dicht bij een overstap naar Bordeaux, maar die transfer ging op het laatste moment niet door. "Natuurlijk baalde ik ervan wat er toen in augustus gebeurde, maar ik ben gewoon doorgegaan. Dat klinkt heel simpel, maar ik heb het wel gedaan. Ik denk dat het de laatste periode lekker gaat. Ik heb nog een contract tot medio 2020, dus het ligt ook aan PSV wat ze willen."