Man trouwt met drie vrouwen tegelijk om kosten te besparen

heywoodu

Het zal een bekend probleem zijn voor een ieder die graag met drie vrouwen trouwt, maar niet genoeg geld heeft om drie aparte bruiloften te betalen: hoe ga je dat oplossen? De 50-jarige Oegandees Mohammad Ssemanda vond niet niet zo ingewikkeld, hij ging gewoon voor één grote bruiloft.

De voedselverkoper was al twintig jaar getrouwd met zijn 48-jarige vrouw, met wie hij vijf kinderen heeft. Met die vrouw besloot Mohammad zijn geloften te vernieuwen op de bruiloft, en om een en ander gelijk maar wat te verstevigen, nam hij er nog twee vrouwen bij: twee jongedames van 24 en 27 jaar, die ook nog eens zussen van elkaar zijn en beiden al kinderen hebben.

Mohammad zegt niet zo best in de slappe was te zitten, maar dat weten de dames volgens hem. "Ze houden van me en ze weten dat ik harder dan ooit zal werken om ze te onderhouden", zegt hij. In de islam is het toegestaan om met meerdere vrouwen te trouwen, mits het land waar de bruid(en) en bruidegom wonen dat ook toestaat én mits de man in staat is om de vrouwen en alle kinderen goed en gelijk te behandelen.