Cyborg wil De Randamie

Floris_Stempel

Germaine de Randamie gaf in 2017 haar UFC-titel op om een aantal redenen. Eén van die redenen was dat ze weigerde tegen Cristiane Justino, toepasselijk bijgenaamd Cyborg, te vechten. Deze dame ramt zich al jaren dwars door al haar tegenstanders heen en wordt algemeen gezien als de meest gevreesde vrouw op deze planeet, maar is inmiddels al een aantal keer door de dopingautoriteit USADA op de vingers getikt.


Cristiane Justino (Foto: Getty images)

De Randamie vond het niet verstandig in de octagon te stappen tegen een ijzersterke tegenstander die ook nog eens meerdere malen verdacht werd van het gebruik van prestatiebevorderende middelen. 'Cyborg is een bewezen valsspeler. Zelfs nadat ze regelmatig gecontroleerd wordt is ze alsnog een keer gepakt. Ze zal altijd iemand zijn die probeert om het systeem te omzeilen. Germaine en haar team geloven dat Cyborg niet zou mogen vechten,' waren de harde woorden die de manager van De Randamie in mei de wereld in twitterde.

Het gevolg was dat de Utrechtse haar titel in het vedergewicht werd ontnomen en Cyborg in juli 2017 alsnog de UFC-titel binnensleepte en daarna in december voor het eerst succesvol verdedigde tegen Holly Holm die eerder van De Randamie verloor. Nu is het tijd voor de Braziliaanse om een nieuwe tegenstander te kiezen en dat is niet de meest voor de hand liggende zoals Invicta-kampioene Megan Anderson of UFC-bantamgewichtskampioene Amanda Nunes.

Cyborg wil De Randamie.

Via haar Twitterfeed laat de Braziliaanse kampioen weten dat De Randamie beter ligt bij het publiek dan bijvoorbeeld Nunes. Op de vraag van een fan waarom ze in eigen land niet tegen, de eveneens Braziliaanse, Nunes wil staan, antwoordde Cyborg 'die komt later aan de beurt.'