VVV bevestigt terugkeer Castelen: "Hij is topfit"

Redactie

Romeo Castelen keert terug naar de Eredivisie. De aanvaller heeft bij VVV-Venlo een contract getekend tot het einde van het seizoen. Castelen is inmiddels 34 jaar oud en heeft avonturen in Australië, China en Zuid-Korea achter de rug. Maurice Steijn vertelt dat de buitenspeler nog altijd topfit is en de trainer denkt dat Castelen voor meer effectiviteit kan zorgen.

"Romeo is topfit en heeft in het buitenland goede jaren achter de rug", vertelt de trainer in gesprek met Voetbal International. "Op de beelden heb ik gezien dat hij nog uitstekend kan voetballen. Dat hij rustig is aan de bal en de juiste keuzes maakt."

"Wij zochten voorin naar meer rendement, zeker ook vanaf de flanken. Scorend vermogen, een beslissende pass. Iedereen vindt het geweldig dat we al 22 punten hebben gepakt, maar als je kritisch kijkt hadden we er eigenlijk nog wel wat meer moeten hebben. Gebrek aan effectiviteit heeft ons in sommige wedstrijden de das omgedaan."

"Wij denken dat Romeo ons op dat vlak kan helpen. Ik heb met hem gesproken, hij heeft er zelf veel zin in. Het is een prima jongen, hij kent het klappen van de zweep en is niet meer zo snel onder de indruk. Ik ben ervan overtuigd dat hij prima in onze groep gaat passen", aldus Steijn.