Tiener doneert haren en wordt in isolatie gezet door school

heywoodu

Een 14-jarig meisje uit het Engelse Cornwall heeft haar lange, blonde haren gedoneerd aan een goed doel, om kankerpatiënten aan een pruik te helpen. Daar was haar naaste familie trots op, maar de school van Niamh Baldwin vond het minder geslaagd: de tiener werd in isolatie gezet.

Niamh moet haar lessen voorlopig zelfstandig verwerken in een apart lokaal. Pas als haar lokken weer minstens een centimeter gegroeid zijn, mag ze terug naar haar klasgenoten. De school staat volledig achter de beslissing, want een dergelijk kort kapsel als Niamh nu heeft is verboden.

"Die regels zijn al jaren duidelijk", aldus het schoolhoofd. "Extreme kapsels zijn verboden, waaronder dergelijk afgeschoren haar. Dat geldt overigens voor veel scholen in Engeland. Als ze ons haar plan even had verteld, zouden we haar gewaarschuwd hebben", klinkt het.

Het schoolhoofd wil overigens best met Niamh en haar moeder praten. Zo zegt ze dat het mogelijk een idee is om een sjaal om haar hoofd te wikkelen, tot het haar lang genoeg is.