Darter Baetens door op Lakeside, Fitton eindigt slechte wedstrijd met topfinish

heywoodu

De Belgische darter Andy Baetens heeft zich geplaatst voor de achtste finales op Lakeside. De vriendelijke Belg was in de eerste ronde van zijn debuut-WK na een spannende wedstrijd te sterk voor de Engelsman Scott Baker.

Het duel tussen Baetens en Oasis-look-a-like Baker werd een spannend. De Engelsman won de eerste set, maar met een prima 123-finish keerde Baetens het tij en speelde de Belg zich naar winst in de volgende twee sets. Met drie prima legs trok Baker set vier naar zich toe, waarna het niveau in de beslissende set omlaag ging, maar de spanning omhoog. Bij 3-3 ging het mis voor Baker: hij liet een handvol kansen op de dubbels liggen, waarop Baetens profiteerde en de wedstrijd naar zich toe trok.

In een Welsh onderonsje rekende Dean Reynolds af met Chris Harris. De jongere Reynolds was vooral in de eerste twee sets duidelijk de betere, maar slecht spel van hem leverde Harris de derde set op. Toch herstelde Reynolds zich en met drie keurige legs op rij maakte hij het karwei alsnog gewoon af: 3-1.

Drievoudig halvefinalist Darryl Fitton begon prima aan zijn partij tegen de Australiër Justin Thompson, maar The Dazzler zakte ver weg en verloor set twee zelfs in drie legs. De uiterst wisselvallige Fitton gooide ineens weer wat prima legs en pakte set drie, maar een ontzettend slechte set bracht Thompson op gelijke hoogte en dus kreeg het publiek nog een heerlijk toetje: een vijfde set. Daarin was het niveau plotseling weer goed te pruimen en op 3-2 gooide Fitton de wedstrijd zelfs in het slot met een heerlijke 170-finish, de hoogst mogelijke finish.

Bij de dames begon tienvoudig kampioene Trina Gulliver belachelijk slecht aan haar partij tegen de naar Zweden verhuisde en overgestapte Belgische Vicky Pruim, die zomaar de eerste set kon winnen met twee opeenvolgende 56-finishes. Gulliver kwam daarna wat beter in haar spel, hoewel het nog ontzettend wisselvallig was - exemplarisch was een 180 gevolgd door een score van 9. Pruim kon er weinig meer tegen inbrengen en Gulliver speelde de partij rustig uit: 2-1.