Tierende Haase sneuvelt in India, maar haalt halve finales dubbelspel

heywoodu

Tennisser Robin Haase heeft zijn eerste nederlaag van het jaar te pakken. Die kwam dit keer niet in zijn eerste partij van het jaar, maar in de kwartfinales van het ATP-toernooi van het Indiase Pune.

Haase, als vijfde geplaatst, speelde daarin tegen de nummer vier van de plaatsingslijst: de Fransman Benoit Paire. Die won set één, maar Haase kwam weer helemaal terug in de wedstrijd en overrompelde Paire in set twee. In het derde bedrijf sloeg Paire dubbele fouten bij het leven, maar voor Haase was het niet genoeg. De Nederlander liet alle kansen liggen, werd twee keer gebroken en verloor met 5-7, 6-2, 3-6.

De doorgaans zo rustige Haase ging tijdens de wedstrijd nog een paar keer tekeer, met name richting de scheidsrechter. "Tweeënhalve set wordt er niks overruled! Ik wil deze man nooit meer op de stoel zien!", foeterde de immer kalm blijvende Hagenees, die voor de verandering even niet tot bedaren te brengen was: "Nee, ik zeg wat ik wil", klonk het eigenwijs.

Ook nadat hij set één verloor was Haase al even zijn beroemde zelfbeheersing verloren: "Waarom hebben we elk jaar weer dezelfde lijnrechters?", aldus de Nederlander, die in de afgelopen vijf jaar één keer eerder een wedstrijd in India speelde, zonder succes.

In het dubbelspel was er wel succes voor Haase, die samen met Matwé Middelkoop de halve finales bereikte. De twee wonnen van de Canadees Adil Shamasdin en de Brit Neal Skupski: 6-3, 7-5.

Tierende Haase sneuvelt in India, maar haalt halve finales dubbelspel (Pro Shots / Action Images)
Tierende Haase sneuvelt in India, maar haalt halve finales dubbelspel (Pro Shots / Action Images)